שפת הבריאה: שירת שלמה דיפיארה - טארגארונה בוראס, יהודית (מכאן, 2012)
שירתם של שלמה דיפיארה וחוג המשוררים שסביבו אינה ניתנת להבנה בלי להביא בחשבון את טענתם כי השפה העברית היא לשון האל, לשון התורה, השפה שאלוהים דיבר בה עם הנביאים, שפתו של עם ישראל והמושלמת שבשפות. אולם היהודים שחיו בחצי האי האיברי במאות הארבע־עשרה והחמש־עשרה לא שלטו בשפה זו. מטרתם של דיפיארה וחוגו הייתה אפוא להחיות את שפת הקודש באמצעות שירתם. לדעתם, היו נביאי המקרא משוררים — ואילו כעת, בגלות ספרד, הוטל עליהם, על המשוררים, תפקיד הנביאים.