"תסתכלו מי אתם": על הּפָנים והאירוע האתי בתמונה הקולנועית - זנגר, ענת (מכאן, 2013)
"למה אתם לא פותחים את השער? ]..[ עומדים ילדים ליד השער, למה אתם לא פותחים?" חוזר ושואל אבי מוגרבי לקראת סיום סרטו התיעודי נקם אחת משתי עיני )2005(. בעוד מוגרבי מציג את שאלותיו, מצלמתו מתעדת את העימות שמתחולל בינו לבין אנשי צבא על הזכות לצלם מחסום מורָ ד בשעה שחבורת ילדים ממתינה מאחוריו. אנשי הצבא מבקשים מהבמאי לעזוב את המקום. לאחר חילופי דברים נוספים ביניהם, אחד החיילים אומר: "אני מקבל פקודות"; "אלו פקודות לא חוקיות", משיב מוגרבי. בעוד ויכוח זה מתנהל, כף ידו של אחד החיילים מנסה לכסות את עדשת המצלמה. מוגרבי מזדעק: "אל תיגע במצלמה". אחד החיילים שב ודורש ממנו: "תוריד את המצלמה". כפות ידיים שנשלחו אל המצלמה מופיעות על הפריים הקולנועי, מסתירות ומונעות את ההקלטה של המתרחש